Corona Robot

Auva lanceert Anti epidemie robot!

PRIMEUR: AUVA lanceert Robot in strijd tegen Covid-19.

De Anti-Epidemic-Cruzr

Het Belgische AUVA, specialist in ICT-advies voor thuis en zelfstandigen, startte midden vorig jaar  met de verkoop van robots voor de b2b- en b2c-markt. Na dat debuut hebben ze nu weer een primeur van wereldklasse : De Anti-Epidemic Cruzr. Een volwaardige robot die tegelijk met zijn andere taken kan scannen op verhoogde lichaamstemperatuur en controle kan doen op het gebruik van mondmaskers. Voor deze robots werkt AUVA  weer samen met de Belgische onderneming Zora Robotics.

Cruzr-robot, de verkoopassistent wordt hulp in strijd tegen Corona.

De Cruzr-robot werd in  de AUVA winkels ingezet als verkoopassistent en animator. Het gaat om een humanoïde robot (met een menselijke vorm) die niet alleen in België, maar ook elders in Europa zijn intrede deed in retail en B2B en zo de klantervaring verandert. De nieuwe versie van de robot is uitgerust met een speciale camera die temperatuur kan meten, maar ook controleert op het gebruik van mondmaskers.

Het unieke is dat de robot tot 200 mensen per minuut, en tot 15 mensen tegelijk kan scannen. Er wordt een controle temperatuur ingesteld, vb 37.3°C, en de robot herkent iedereen die die temperatuur of hoger heeft. Daarnaast ziet de robot of mensen hun mondmasker dragen. Meer nog, de robot ziet zelfs of je mondmasker juist draagt. Wordt het mondmasker verkeerd gedragen, bv. onder de neus, dan zal de robot dat ook zien en je er attent op maken.

Opent deze robot mogelijkheden naar sport en groepsevenementen?

De inzet van deze robot kan in vele sectoren een game-changer zijn. De toepassingen zijn dan ook immens. De robot kan in een ziekenhuis of andere zorginstelling controle doen op mensen die binnen komen. Maar ook voor bedrijven met veel personeel, kan het een handige tool zijn om medewerkers, die zelf nog niet altijd bewust zijn van hun ziekte, er attent op te maken. Ook bedrijven met veel bezoekers of klanten kunnen zo veiliger gasten ontvangen en vermijden dat personeel of andere gasten besmet raken, en zorgen dat iedereen de maatregelen respecteert.

Daarnaast zou de robot ook voor grotere groepen op scholen en sportwedstrijden kunnen ingezet worden. Wie weet, kunnen we het voetbal of andere sporten hiermee terug wat meer perspectief geven.

 Ook na Corona…

We zijn nu gefocust of Corona, maar hierdoor zijn we ons ervan bewust geworden dat gezondheid van medewerkers en klanten steeds belangrijker wordt en zal zijn. In de toekomst kunnen niet alleen op Corona, maar elke andere ziekte die koorts veroorzaakt scannen, en zo vermijden dat zieke medewerkers collega’s besmetten.

 En wat met de privacy?

De software is conform met de GDPR wetgeving. Er worden geen gegevens bewaard, en de betrokkene krijgt zelf te zien welk zijn temperatuur is die gemeten wordt. Het is aan ieder persoonlijk om dan zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich door een arts te laten controleren. De robot is geen dokter en vervangt die op geen enkele manier. Hij zal wel tijdig alarmeren en doorverwijzen.

Samenwerking 3 partners in België

AUVA profileert zich met de lancering van de robots voor de b2b- en b2c-markt opnieuw als pionier. Samen met 2 andere partners in België zorgen ze voor de verkoop, installatie en onderhoud van de Anti-Epidemic Cruzr in België.

De eerste test en demo is vrijdag 29/05 in de voormiddag in het UZA. Vanaf dan wordt de robot  door AUVA verkocht, maar kan ook voor tijdelijke opdrachten (evenementen, meetings, …) gehuurd worden. Er staat ook een demo van de robot in onze winkel in Hasselt, Herkenrodesingel 85A.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *